White Label

29 Ocak 2014 Çarşamba

2014 Yılının En İyi 24 Seyahat Blogu

Seyahat haberleri sitesi Fathom, 2014 yılı için en güzel içerikli bloglardan bir listeleme yapmış. Listedeki bloglar engin otel bilgileri, off-road maceraları, yazım dilleri ve tabiri caizse "travel porn" diyebileceğimiz içerikleri ile seyahatseverler için müthiş bir liste olmuş. Favorilerim; Classe Touriste, Hither & Tither, Hotels We Love ve Notes From The Road.

1- Classe Touriste

Blog sahipleri David De Vleeschauver ve Debbie Pappyn Antartika, Kuzey Kore gibi ulaşılması güç yerleri ziyaret ediyor ve dünyanın bu saklı noktalarından inanılmaz fotoğraflar paylaşıyor.

2- Adventure Journal
























Site, seyahatlerini maceraya dönüştürmek isteyenler için çok güzel bir kaynak niteliği taşıyor.

3- Double Takes































Lauren Kilberg, seyahat için gerekli ilhamı her formda blog takipçileri ile paylaşıyor; fotoğraflar, videolar, ürünler, vs...




Porter Fox ve ekibi seyahat yazılarını edebiyata, tarihteki önemli olay ve yerleri öykülere dönüştürüyor.




Ashley Muir, 3 yaşındaki oğlu ile yaşadığı seyahat deneyimlerini yazıyor.




Blog, popüler şehirleri 3 kategoride incelemenize olanak tanıyor; eat, play, sleep. İçeriğinde indie etkinlikler, organizasyonlar ve butik oteller bulunan site daha çok bir hipster seyahat günlüğü gibi.




Katie Parla'nın özellikle Roman mutfağına olan ilgisi ve ağız sulandıran içerikleri ile blog sadece ülke mutfaklarını değil, aynı zamanda yemek kültürüne dair geniş kapsamlı haberler içeriyor. İtalyan bira festivali, şeflerle röportajlar, yerli bahçıvanlar veya sanatçılar bulabileceğiniz konu başlıklarından bazıları.




Foster Huntingon 2011 yılından beri güneşin doğuşunu farklı yerlerde izlemek için karavanıyla 80.000 milden fazla yolculuk etmiş. Sitesi dışında aynı zamanda Instagram hesabından yolculuklarını paylaşıyor.




Tiny Atlas Quarterly, yetenekli fotoğrafçıların portre, manzara ve editoryal fotoğraflarının paylaşıldığı harika görsellerden oluşan bir blog.




Blogun kurucusu ve editörü Ben Pundole, aslında seyahat endüstrisinin içinden. Seyahatin junkie'leri tasarımcılar ve jetsosyeteden en güzel oteller hakkında yorumlar alıp blogunda paylaşıyor.




Mumbai, ya da Türkçe'de bilinen adıyla Bombay, kaotik, renkli, nabzı hızlı atan bir Hindistan şehri. Mumbai Boss, bu şehrin en iyi yemekleri, kültürü, modası ve haberleri ile ilgili bilgiler veriyor.




Aynı zamanda basılı dergisi olan dijital yayın, seyahat hikayelerine ve zanaati öne çıkaran şehir rehberi içeriklerine sahip.




Şık bir tasarıma sahip site, olağandışı yerleri, spor merkezlerini, yemek maceralarını ve politik konuları ele alıyor.




Philly, son 7 yıldır yaşadığı Paris ve çevresindeki cafe ve pastanelere ziyaretçi oluyor, deneyimlerini harika fotoğraflarla paylaşıyor.




Eric Gauer, yolculuk hikayelerini Moleskine defterine inanılmaz güzel illüstrasyonlar ile işliyor. 




Bu e-dergi savaş bölgelerinin resim, müzik, şiir, edebiyat ve film konularını işleyerek, dünya insanlarının bu bölgelerin diğer yüzünü görmelerini sağlıyor. 




Bu blog hippie aile Adam, Emily ve Colette'nin karavan ile yaptıkları seyahatleri üzerine. Hafta sonlarını doldurmak için değil, hayat için seyahat ediyorlar.




Pret A Voyager, tasarımcı Anne Ditmayer'in Paris'teki yaşamına dair el işi haritalar, ilginç fotoğraf serileri, illüstre edilmiş dil dersleri ve notlarını içeriyor.




Pauline Egge iyi bir damak tadına ve detayları kaçırmayan bir bakış açısına sahip. Tüm dünyadan tasarım ve kültür adına güzel ayrıntıları bu blogda bulabilirsiniz.




Yeni şeyler keşfetmek için ve eskileri anlamak için seyahat ediyoruz. Context Travel gezdiğimiz bölgelerdeki tarih ve kültürü anlamak adına harika bir blog.




Beth ve Randy Kalp'in sitesi görsel denemeleri, faydalı fotoğrafçılık önerilerini ve dünya üzerinde düzenli kalınacak-eğlenilecek-çalışılacak yer önerilerini içeriyor.




Dünyadan ilham almak için gezen Pauline, minimalist ve kullanışlı bir tasarıma sahip olan sitesinde gezdiği yerlerdeki deneyimlerini ve çektiği fotoğrafları paylaşıyor.




Ruby Nichols Austin, Brooklyn, LA gibi şehirlerde sanatçılarla röportajlar yapıyor, onlardan bulundukları bölge ile ilgili alışveriş noktaları ve restoran önerileri alıyor.




Marianne ve erkek arkadaşı Jamadi fotoğrafik anlar yaşamak için seyahat eden bir çift. Bloglarından gördüğümüz kadarıyla, başarıyorlar da.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder