White Label

14 Ocak 2014 Salı

Gabriele Galimberti'den Müthiş Bir Couchsurfing Projesi

Gabriele Galimberti 1977 doğumlu İtalyan bir fotoğrafçı. Birçok projesi internette dolanıyor ancak aynı fotoğrafçıdan çıktığını çoğu insan bilmiyor. Şu ana kadar en azından anneanneler ve yemeklerini fotoğrafladığı Delicatessen with Love projesi ya da çocukları oyuncakları ile fotoğrafladığı Toy Story fotoğraf serisi ile karşılaşmış olmalısınız.

İtalyan fotoğrafçı şimdi de karşımıza Couchsurfing Projesi ile çıkıyor. Couchsurfing, dünyanın dört bir yanından gezginleri evinizde misafir edebileceğiniz muhtemelen en eski sosyal paylaşım ekonomisi oluşumlarından biri. Proje 2003 senesinde San Fransisco'da oluşturulmuş ve daha iyi bir dünyayı dijital arenada sağlamak gibi ütopik bir amaç ile başlamış. Fotoğrafçı Galimberti de yaklaşık 1 sene boyunca bu misafirperverliği yaşamak ve fotoğraflamak için dünyayı gezmiş ve yaklaşık 100 eve konuk olmuş. Fotoğrafladığı her ev sahibinin hikayesini de fotoğraflarla birlikte bu projede paylaşmış.

Projenin gülümseten ayrıntılarından biri de fotoğrafçının Norveç'te bir barda tesadüfen karşılaştığı Kings of Convenience grubunun solisti Erlend Oye'u da projeye dahil etmesi ve evine konuk olması.






Fotoğrafçının tüm işleri harika, teker teker hepsine bakmanızı şiddetle tavsiye ederim.









Website

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder