White Label

23 Ocak 2014 Perşembe

Turizmde Sağlık Açılımı

Kısa süre önce bir arkadaşım kaldığı oteldeki yastık menüsünün ne kadar hoşuna gittiğinden bahsetmişti. Bursa'da, çok çok lüks diyemeyeceğimiz kategoride olan otel, belli ki vizyonelmiş.

Dünyada sağlık turizmi 2 trilyon dolarlık bir kapasiteye sahip. Var olan turizm sektörünün %14'ünü kapsıyor. Spafinder Wellness Inc.'in yaptığı 2014 Trend Raporu global zincir şirketlerin, ziyaretçilerini gençleştirecek fittness programları, diet menüleri ve spa servislerini artıracağını belirtiyor.



Rapordan ilginç birkaç bilgi daha: Amerikalı sağlık-bilinçli turistler, normal turistlere göre yurt içi seyahatlerinde %130, yurt dışı seyahatlerinde %65 daha fazla harcama yapıyor. Bu da otellerin sağlığa önem veren ziyaretçileri çekmelerinin onlara daha çok fayda sağlayacağının kanıtı.



Birçok otel bu trende hızlıca adapte olmuş. TRYP Hotels odalara minik spor alanları eklemiş, Kimpton Hotels ziyaretçileri için ücretsiz bisiklet hizmeti vermeye başlamış. Hotel Benjamin ise ziyaretçilerin daha sağlıklı bir uyku deneyimi yaşamaları için Rest&Renew programı oluşturmuş ve yastık ve glutensiz atıştırmalık menülerini hizmetlerine eklemiş.



Örnekler, küçük ama anlamlı değişikliklerin bu sene otellere büyük faydalar sağlayacağının birer kanıtı. Sağlık odaklı olmasa da otellerin bu trende yavaş olmayacak bir hızda adapte olması gerekecek gibi görünüyor.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder